maandag, 16. april 2007 - 16:01

Achttien kinderen onwel tijdens jeugd-veiligheidsdagen

Hekelingen

Tijdens de eerste dag van de Veiligheidsdagen voor de jeugd op een terrein aan de Lede in Hekelen, werden 18 van de tussen 2000 en 2500 kinderen niet lekker door de warmte.

Ze zijn ter plaatse door ambulancepersoneel en EHBO-medewerkers onderzocht en behandeld. Twee kinderen zijn ter controle naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis gebracht.
Gezien de verwachte weersomstandigheden had de organisatie extra maatregelen genomen zoals meer water voor de kinderen. Omdat alle hulpverlenende diensten al aanwezig waren tijdens het evenement, kon er snel en adequaat worden gereageerd.

De Veiligheidsdagen voor de jeugd voor jaarlijks georganiseerd door de Politie Rotterdam-Rijnmond, ondersteund door de hulpverlenende diensten en gemeenten uit Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. De leerlingen die de Veiligheidsdagen bezoeken zijn leerlingen van groep 8 van de basisscholen van Voorne-Putten en Goeree Overflakkee.

De Veiligheidsdagen worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. In twee dagen tijd bezoeken in totaal een paar duizend kinderen het evenement. Gezien de weersverwachting van dinsdag ziet de organisatie geen reden om de tweede Veiligheidsdag voor de jeugd niet door te laten gaan.
Provincie:
Tag(s):