dinsdag, 13. maart 2007 - 15:51

Actie tegen zeehondenjacht

Den Haag

Bont voor Dieren voert op donderdag 15 maart (de Internationale Actiedag tegen de Zeehondenjacht) vanaf 12.45 uur actie bij de Canadese ambassade in Den Haag.

In de middag vinden over de hele wereld acties plaats. Bont voor Dieren heeft het afgelopen jaar wederom vele tienduizenden handtekeningen verzameld tegen de jacht. Om één uur zal een delegatie van Bont voor Dieren met leden van de Vaste Kamercommissie van Landbouw de handtekeningen overhandigen aan de ambassade.


Bont voor Dieren voert al jaren actie tegen de zeehondenjacht. Deze zal eind maart weer van start gaan in het oosten van Canada. Het quotum voor dit jaar wordt ook pas tegen die tijd bekendgemaakt. Afgelopen jaren stond Canada het telkens toe dat per jaar zo’n 330.000 zeehonden per jaar werden doodgeknuppeld. Van de zeehonden die gedood worden is 95% tussen de 12 dagen en 12 weken oud. Het bont van de jongste dieren is het meest in trek, vooral in landen als China en Rusland.

Nederland heeft onlangs een import- en handelsverbod op zeehondenproducten afgekondigd. Ook België en Kroatië hebben sinds kort een dergelijk verbod en andere Europese landen zoals Duitsland zijn bezig een verbod in te voeren.

Bont voor Dieren wil met deze actie bijdragen aan de internationale druk op Canada om deze jacht zo snel mogelijk te beëindigen. De actie maakt onderdeel uit van een meerjarige campagne van Bont voor Dieren.
Provincie:
Tag(s):