donderdag, 31. mei 2007 - 11:43

Actiedreiging Favini Apeldoorn van de baan

Apeldoorn

Favini Apeldoorn is dinsdagavond alsnog ingegaan op de eisen van CNV Papier en karton om een loonsverhoging van 3 procent voor 12 maanden te betalen en de toeslag voor de 4-ploegendienst te verhogen. De actiedreiging - een ultimatum verliep hedenochtend om 10.00 uur - is daarmee van de baan en het principeakkoord een feit.

Dinsdagavond werd tegen middernacht overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. Naast de al eerder gemaakte afspraken is de werkgever akkoord gegaan met de eisen in het ultimatum: een looptijd van 12 maanden; 2 procent loonsverhoging per 1 juli 2007; 1 procent loonsverhoging per 1 oktober 2007; 22 procent toeslag 4-ploegendienst (ipv 21 procent) per 1 juli 2007 en 23 procent toeslag per 31 maart 2008.

Omdat aan alle punten in het ultimatum is voldaan werden de geplande acties voor woensdag afgeblazen.

Het principeakkoord houdt volgens onderhandelaar Frans ten Broeke tevens in "dat er gedurende het lopende cao-jaar rust is ontstaan op het arbeidsvoorwaardenfront. Hierdoor kan iedereen zich volledig inzetten om op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de omslag die gemaakt moet worden, zodat er volgend jaar weer een financieel gezond bedrijf staat."
Provincie:
Tag(s):