maandag, 29. januari 2007 - 16:31

Acties van Rijksambtenaren gaan onverminderd door

Den Haag

De acties van Rijksambtenaren voor een eerlijke cao gaan onverminderd door. Deze week komen voor het eerst hele regio's in actie: in Limburg en Brabant houden de rijksambtenaren een estafette van werkonderbrekingen: korte stakingen die van dienst naar dienst gaan, gekoppeld aan demonstraties voor de kantoren. De belastingkantoren in de regio verbinden bovendien alle algemene telefoontjes, inclusief de speciale telefoonlijn voor belastingconsulenten, door naar het landelijke 0800-nummer.

In Oost is op 1 februari ook een dergelijke estafette, daarnaast is er een protestactie op de sluis van Eefde. Ook in Zuid-Holland zijn werkonderbrekingen en stiptheidsacties, bovendien is er in Rotterdam op 30 januari een protestmars, waar circa 700 mensen worden verwacht.

Rijksambtenaren in Drenthe, Groningen en Friesland het Noorden houden werkonderbrekingen en demonstraties. De IB groep, het ministerie van landbouw in Assen, alle kantoren van de belastingdienst en de douane doen mee. Ook zijn er acties bij verschillende penitentiarie inrichtingen.

De Douane in Rotterdam en op Schiphol houdt weer stiptheidsacties, verder gaande acties zijn in voorbereiding. Op een aantal ministeries zijn deze week actiedebatten. Op 13 januari is er een landelijke actiedag, waar duizenden ambtenaren worden verwacht.
Provincie:
Tag(s):