maandag, 26. november 2007 - 18:33

"Adje" brengt variété naar Midi Theater

Tilburg

De voormalige Midi-Bioscoop in Tilburg gaat weer open, maar dan als laagdrempelig theater met cabaret en variété. Belangrijk onderdeel is een show van de Tilburgse initiatiefnemer van het nieuwe theater: Arijan "Adje" van Bavel. De middelgrote theaterzaal blijft de naam Midi Theater houden en krijgt alle basisvoorzieningen die door mediabedrijven en opleidingen kunnen worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Als de
gemeenteraad op 3 december instemt met het plan zal de gemeente optreden als verhuurder aan de initiatiefnemer.

In het Midi Theater wil Arijan van Bavel een brug slaan tussen cultuur, theater, onderwijs (UvT, Fontys ROC) en bedrijfsleven (media), zodat ook een podium ontstaat voor creatieve bedrijvigheid. Daarnaast hebben Van Bavel en Theaters Tilburg afgesproken samenwerkingsmogelijkheden te gaan verkennen. Wethouder Hans Janssen (economie, vastgoed): "Dit initiatief past perfect in het nieuw in te richten Veemarktkwartier, waar leren, ervaren en werken in elkaar vloeien.

Het is een impuls voor deze gebiedsontwikkeling. Poppodium 013 is in dit gebied al een merknaam. Met "Adje" haalt Tilburg een publiekstrekker binnen met veel landelijke uitstraling. Dat biedt extra kansen voor stadspromotie en voor het aantrekken van mediabedrijven."
Provincie:
Tag(s):