zondag, 1. april 2007 - 18:09

ADO Den Haag ook kansloos tegen Excelsior

ADO Den Haag kan zich meer dan waarschijnlijk gaan opmaken voor de Eerste Divisie. Vanmiddag leed de ploeg van trainer Lex Schoenmaker een 3-1 nederlaag tegen directe concurrent Excelsior. Bovendien kregen Samir El-Moussaoui en Ferrie Bodde een rode kaart.

In de tiende minuut opende Excelsior voor eigen publiek al de score. Na een combinatie met Robert Braber kapte Jarda Simr zijn tegenstander Alberto Saavedra uit, om via de onderkant van de lat raak te trappen: 1-0. Negen minuten later incasseerden de bezoekers een nieuwe tegenslag, toen Samir El-Moussaoui een rode kaart kreeg vanwege het neertrekken van de doorgebroken Daniel Guijo-Velasco. Al stond Saavedra nog achter hem, waardoor er enige vraagtekens bij de straf geplaatst kunnen worden.

Desondanks moest de conclusie worden getrokken dat ADO Den Haag nauwelijks aan voetballen toekwam. Na een half uur sloeg Excelsior opnieuw toe, toen Eldridge Rojer van buiten het zestienmetergebied schitterend diagonaal raakschoot: 2-0. In de veertigste minuut schoot Braber van dichtbij een voorzet van Rojer ook nog op de lat, en in de 44e minuut moest Laurent Delorge op de doellijn redding brengen op een inzet van Luigi Bruins. De toekomstige Feyenoorder was handig voorbij keeper Sergio Sanchez gesprint.

Twee minuten na rust was alle spanning voorbij, toen Ferrie Bodde na een frustratie-overtreding zijn tweede gele kaart ontving. Al was direct rood ook mogelijk geweest. Guijo-Velasco maakte er niet veel later 3-0 van, door net buiten het strafschopgebied doeltreffend uit te halen. De bal stuitte net op voor doelman Sanchez. Santi Kolk schoot nog wel raak, middels een knappe vrije trap. Maar dit vormde slechts een heel klein doekje voor het bloeden. De achterstand op nummer voorlaatst, RKC Waalwijk, blijft voor ADO ook na vandaag zes punten.