zondag, 4. februari 2007 - 17:06

ADO sprokkelt punt tegen Utrecht

In de strijd voor lijfsbehoud heeft ADO Den Haag weer eens een puntje gesprokkeld. Na drie verloren duels op rij speelde de ploeg van trainer Lex Schoenmaker in het eigen Zuiderpark gelijk tegen FC Utrecht, 1-1.

In de geest van een ware degradatiekandidaat kwam de thuisploeg zeer schlemielig op achterstand. Nadat Ferry Bodde na enkele minuten spelen nog de paal raakte, bleek de geblesseerd geraakte doelman Josh Wagenaar niet meer bij machte een terugspeelbal van Saaveedra goed te verwerken. Hij schoof daardoor de bal zo maar in de voeten van Ali Boussaboun. De nieuwe Utrecht-aanwinst bediende Tom Caluwé, die het buitenkansje niet onbenut liet.

De na twaalf jaar teruggekeerde Rick Hoogendorp zorgde na een dik half uur spelen voor opluchting in het Zuiderpark. De van VFL Wolfsburg gehuurde spits poeierde op aangeven van Santi Kolk, die zijn directe tegenstander Erik Pieters het bos instuurde, heerlijk raak. Hoewel zowel FC Utrecht (Caluwé en Robin Nelisse) als ADO (Kolk) goede kansen kregen op nog een goal, werd er niet meer gescoord in de tweede helft.