donderdag, 1. maart 2007 - 13:48

'Adopteer een olifant'

Rotterdam

Vanaf september zal Rotterdam worden bevolkt door meer dan 100 olifanten. Het zullen kunstolifanten zijn, dus van overlast zal geen sprake zijn. Want het zijn letterlijk KUNSTolifanten: de olifanten zijn vervaardigd van polyester en worden door kunstenaars beschilderd. De parade biedt dus een aangename verrijking van de stad. Enthousiaste kunstenaars kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Initiatiefnemer is Elephant Parade.com Ltd. die zich het lot van de Aziatische olifanten heeft aangetrokken. Met het project hoopt de organisator geld bijeen te brengen voor Friends of the Asian Elephant, dat bij Chiang Mai in Thailand het eerste olifanten-hospitaal ter wereld heeft gesticht en het Diergaarde Blijdorp olifanten corridor project in India. Partner van de Elephant Parade Rotterdam is XXL ART, dat zich specialiseert in grootschalige kunstprojecten.

De eerste kunstolifant is over enkele dagen al te zien in Diergaarde Blijdorp. Mike Spits, de drijvende kracht achter de parade, verwacht dat het Rotterdamse bedrijfsleven dit project zal omarmen: Elke olifant is een uniek kunstwerk. Bedrijven kunnen een bestaande kunstolifant adopteren, maar er ook één of meerdere laten beschilderen naar hún keuze. Rotterdam zal er nog nooit zo fleurig hebben uitgezien.De geadopteerde olifanten kunnen behouden worden, of ter veiling worden ingebracht.
Provincie:
Tag(s):