dinsdag, 13. november 2007 - 11:50

'Advocaat vierde niet mee, moest vroege vlucht halen'

Dick Advocaat veroverde zondag met Zenit Sint-Petersburg de titel in Rusland. Zijn vierde - na twee met PSV en één met Glasgow Rangers - als coach. Een uitbundig feest tot in de vroege uurtjes zat er echter niet in 'De Kleine Generaal. Hij moest een vroege vlucht halen.

Terwijl Advocaats assistent bij Zenit, Cor Pot, zich de middag na de titel tegoed deed aan een cognac uit 1984 - het jaar van het laatste kampioenschap van Zenit - was de hoofdtrainer nergens meer te bekennen. Het feestje ging gedeeltelijk aan de oud-bondscoach voorbij. "Dick is vrij vroeg naar bed gegaan, want hij moest ook weer vroeg op", bekent Hagenaar Pot in de Volkskrant.

"Hij moest een vlucht halen", aldus Pot. Waar die heen ging, wilde hij niet bekend maken. "Daar mag ik niets over zeggen." Pot zegt wel te hopen dat Advocaat blijft. "Maar dat weet ik niet zeker. We logeren ook niet in hetzelfde hotel." Pot (56) verwacht Advocaat volgende week, voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen FC Nürnberg terug.

Advocaat wordt veelvuldig in verband gebracht met het bondscoachschap van Australië. Eerder gaf de 60-jarige trainer al aan in december zijn besluit bekend te maken. Pot zelf blijft volgend seizoen werkzaam in Sint-Petersburg. "Als Dick blijft, ben ik opnieuw zijn assistent. Anders word ik technisch directeur."
Categorie:
Tag(s):