dinsdag, 23. januari 2007 - 12:37

‘Bende van Wuf’ krijgt warm onthaal in Ederveen

Ederveen

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede heeft dinsdagavond in Ederveen het Dakar-raceteam feestelijk onthaald met taart en bloemen. De Ginaf-ploeg deed de afgelopen weken met twee raceteams succesvol mee aan de Dakar-rally in de categorie vrachtwagens.

Robbertsen roemde in zijn toespraak de prestaties van het Dakar-team uit Ederveen. Wuf van Ginkel uit Ederveen werd vierde in het algemeen klassement en schreef één etappe op zijn naam. Teamgenoot Arjan Brouwer won twee etappes en bezette de achtste plaats in het algemeen klassement.

Met deze prestaties wist ‘de bende van Wuf’, zoals het team in de media werd genoemd, bijna dagelijks de aandacht op zich te vestigen in Nederlandse kranten, tv- en radio-uitzendingen en op internet. Chiel Beelen deed iedere morgen op Radio 3FM verslag van de verrichtingen van het Ederveense team.

‘Een jongensdroom is uitgekomen’, zei burgemeester Robbertsen tegenover een gehoor van honderden mensen die op de ontvangst in Ederveen waren afgekomen. ‘Als een wervelwind stormden jullie door Afrika. Jullie hebben Ederveen op de kaart gezet. Wat een prima ambassadeurs voor de gemeente Ede zijn jullie de afgelopen weken geweest.’
Provincie:
Tag(s):