woensdag, 6. juni 2007 - 13:06

‘Eigendraads – zorgboerderijen’ organiseert Open Dag

Op 23 juni aanstaande openen ruim 160 zorgboerderijen hun deuren voor belangstellenden Het Nederlandse publiek kan op deze landelijke open dag meemaken hoe een zorgboerderij werkt. Een van de deelnemende bedrijven in Friesland is ‘Eigendraads – Zorgboerderijen. In aanloop naar de opening van de nieuwe locaties in Damwoude en Zevenhuizen is er een open dag op de locatie aan de Alberdalaan 1 in Nijeberkoop. Belangstellenden kunnen zo kennis maken met de vakantie- en weekendopvang die ‘Eigendraads’ biedt aan kinderen met gedragsproblematiek.

‘Eigendraads - zorgboerderijen’ begon in mei 2005 met vakantie- en weekendopvang voor kinderen met gedragsproblematiek. Zij doen dit in een bosrijke, rustige omgeving in samenwerking met andere boeren in de buurt. Elk weekend wordt er een programma passend bij mogelijkheden en interesses van de deelnemers gemaakt. De activiteiten variëren van hutten bouwen, vlotvaren, muziek maken, fietscrossen tot paarrijden. Ook zijn er allerlei faciliteiten zoals: houtwerkplaats, spijkerdorp, fietscrossbaan, visvijver, bos en weilanden.

Door deze aanpak waren alle plekken al snel bezet en zocht ‘Eigendraads’ meerdere locaties om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Deze zijn nu gevonden en om dit vieren organiseert ‘Eigendraads’ op 23 juni van 10.00 – 16.00 uur een open dag in Nijeberkoop aan de Alberdalaan 1. Zowel voor ouders als kinderen is er voldoende te beleven: ritjes met de pony en trekker, broodjes bakken op een kampvuur, presentaties en clown Kokkie maakt van alles met ballonnen. Meer informatie kunt u vinden op www.eigendraads.nl
Provincie:
Tag(s):