maandag, 7. mei 2007 - 11:39

‘Hangjongeren’ organiseren fototentoonstelling

Drachten

Tien jongeren tussen de 11 en 14 jaar uit de wijk De Venen in Drachten strijden voor de Hangplek van Nederland 2007 in de landelijke wedstrijd “Hang Around�. In deze spannende strijd laten 10 groepen hangjongeren uit Nederland zien dat zij meer kunnen dan ‘hangen’ en overlast bezorgen. De deelnemende jongeren verzonnen een actie waarbij zij hun buurt positief bereiken. Natuurlijk moet de actie zo creatief en ludiek mogelijk zijn, want er is grote concurrentie!

De tien jongeren, die zichzelf “The Veense Pride� noemen, maakten afgelopen weken bijzondere foto’s in hun wijk. De tieners volgden zelfs een fotografiecursus bij jongerenwerker Frank de Koster en presenteren hun foto’s tijdens een bijzondere fototentoonstelling. De jeugd hoopt natuurlijk dat u langs komt om alle foto’s te bewonderen en hun actie te steunen! Burgemeester Bert Middel opent deze tentoonstelling aanstaande zaterdag 12 mei om 13.00 uur in MFC de Barte. Er zijn hapjes en drankjes en de toegang is gratis. Kom op tijd, want de eerste 100 bezoekers krijgen ook nog eens een mooie foto van zichzelf!

Natuurlijk is er zaterdagmiddag een deskundige jury aanwezig om de actie van Drachten te beoordelen. Op zaterdag 23 juni 2007 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het slotevenement in Walibi World. Behalve de ‘eeuwige roem’ ontvangt de winnende actie een ‘Night in Walibi’, een speciale avondopenstelling voor 100 jongeren en buurtbewoners.
Provincie:
Tag(s):