vrijdag, 26. oktober 2007 - 20:47

‘Levend begraven worden’ engste manier van moord

Amsterdam

Uit recent afgerond kwantitatief onderzoek is gebleken dat ‘Levend begraven worden’ de engste manier is om vermoord te worden. Wanneer dit in Amsterdam gebeurt, is dit nog enger. De respondenten blijken dit namelijk de engste stad in Nederland te vinden.

In het kader van het Halloweenweekend van Veronica is in samenwerking met De Vos & Jansen onderzoek gedaan naar wat mensen eng vinden. Een groot aantal Nederlanders zijn de volgende vragen gesteld: ‘Wat lijkt u de engste manier om vermoord te worden?’ en ‘Wat is volgens u de engste stad van Nederland?’ De antwoorden zijn verrassend.

De engste manier om vermoord te worden is ‘levend begraven worden’ (43,3 %), hierna volgen ‘om het leven komen door langdurige marteling’ (25 %) en ‘levend verbrand worden’ (16,5 %).

De engste stad in Nederland vinden de deelnemers Amsterdam (34,2 %). De een na grootste stad van Nederland Rotterdam (27,3 %) komt op de tweede plaats. Oude Pekela (9,6 %) komt op een welverdiende derde plaats. Deze stad staat namelijk bekend om zijn zogenaamde ‘Affaire Oude Pekela'.
Categorie:
Tag(s):