vrijdag, 8. juni 2007 - 22:19

“Drenthe Beweegt� in Nieuw Buinen

Nieuw Buinen

De gemeente Borger-Odoorn is actief bezig met het promoten van de campagne ‘Drenthe Beweegt’. Deze campagne heeft tot doel te laten zien welke mogelijkheden er in Drenthe zijn op het terrein van sport en bewegen.

Ook is het de bedoeling om inwoners van Drenthe te stimuleren om te werken aan een gezondere leefstijl. Voldoende bewegen - in welke vorm dan ook - is daarvan een duidelijk onderdeel. Ook een aantal basisscholen in de gemeente is actief. Vier basisscholen, te weten obs Nieuw-Buinen 24, obs Parklaan, obs Nieuw-Buinen 75 en obs De Kruiplank hebben deze week deelgenomen aan een sportdag te Nieuw -Buinen.

De schoolsportdag werd geopend door Albert Krikken (Openbaar Primair Onderwijs Borger-Odoorn). Kees Drijfholt (zie foto) verzorgde de warming-up tijdens de sportdag. De heer Drijfholt is sportambassadeur van de gemeente Borger-Odoorn en vertegenwoordigt daarmee de campagne ‘Drenthe Beweegt’. De leerlingen van de vier basisscholen vonden de schaatsdroogtraining als warming-up erg geslaagd.

Alle leerlingen legden een spel- en sportparcours af. De parcours verschilden per leeftijdscategorie. Hardlopen, een hindernisbaan en balwerpen kwamen in alle leeftijdscategorieën voor. De oudere basisschoolleerlingen hadden ook een shuttleruntest en verspringen als onderdeel. Daarnaast waren allerlei behendigheids- en teamspelletjes uitgezet.

De dag werd afgesloten met een skippybal estafette tussen de vier basisscholen met OBS Nieuw-Buinen 24 als winnaar.
Provincie:
Tag(s):