zaterdag, 6. januari 2007 - 20:12

‘Vurige’ rit van alcomobilist

Vrijdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 70-jarige automobilist uit Groningen. De man was op de Beneluxweg in Groningen door een andere automobilist tot stoppen gedwongen, omdat hij ‘vuur’ onder de auto van de 70-jarige had gezien.

Dit bleek te te komen doordat de rechtervoorband in zijn geheel van de velg was verdwenen. Ook bleek de auto aan de rechtervoorzijde schade te hebben. Bovendien was de man bij controle onder invloed van 1,2 promille alcohol. De man is aangehouden en de auto is afgesleept. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Op hetzelfde moment kwam een melding bij de politie binnen van een 21-jarige automobilist uit Assen. De man was op de A7 bij Scheemda zonder benzine komen te staan. Hij had zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd en is naar het benzinestation gelopen. Teruglopend zag hij een auto zonder rechtervoorband voorbij komen. Bij terugkomst bij zijn eigen auto, bleek deze zwaar beschadigd aan de linkerzijde.

De 70-jarige automobilist ontkent verantwoordelijk te zijn voor de schade. De politie heeft beide auto’s voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.
Provincie:
Tag(s):