woensdag, 21. maart 2007 - 19:35

‘Werk in Uitvoering’

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen relevante praktijkervaring opdoen zodat zij beter een baan kunnen vinden? En hoe zorg je ervoor dat bedrijven voldoende aanbod hebben van jongeren met een diploma én de juiste kennis en vaardigheden? Door een beurs te organiseren waarbij beide partijen elkaar ontmoeten.

Op dinsdag 27 maart 2007 vind van 17.00 - 19.00 uur de beurs ‘Werk in Uitvoering’ plaats in Martiniplaza in Groningen. Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar goed geschoolde medewerkers met relevante praktijkervaring. Het onderwijs wil hierop inspelen, maar heeft daarvoor mogelijkheden voor hun leerlingen nodig om die ervaring op te doen.
Op de beurs ontmoeten scholen (VMBO en MBO) en bedrijven uit de provincie Groningen elkaar om zaken te doen.

Bedrijven komen met concreet aanbod van stageplaatsen, praktijkopdrachten, leer/werkplaatsen, projecten, onderzoeken, gastcolleges, docentstages enz. En scholen kunnen hun specifieke vragen neerleggen op de beurs. Het doel is om zoveel mogelijk geslaagde matches te maken tussen vraag een aanbod. De beurs is een initiatief van de provincie en gemeente Groningen, in het kader van het beter laten aansluiten van onderwijs op arbeidsmarkt.
Provincie:
Tag(s):