vrijdag, 26. januari 2007 - 14:13

Afellay kiest voor het Nederlands elftal

Ibrahim Afellay zet zijn interlandcarrière voort bij het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV heeft dit laten weten aan bondscoach Marco van Basten.

Afellay, van Marokkaanse afkomst, maar geboren en getogen in Nederland, laat op de website van PSV weten dat de keuze tussen het Nederlands- en het Marokkaanse elftal heel moeilijk was. "Na één en ander zorgvuldig te hebben overwogen, heb ik besloten mijn interlandcarrière in Nederland te continueren. Ik wil hierbij benadrukken dat deze beslissing een hele moeilijke is geweest. Enerzijds heeft gevoel een rol gespeeld, anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier mijn voetbalopleiding genoten.

"Uitkomen voor Oranje of het Marokkaanse elftal is voor mij een eer", vervolgt Afellay. "Echter het spelen voor het Nederlands elftal komt mijn ontwikkeling als speler van PSV ten goede, omdat daar onder andere de Nederlandse competitie stilligt ten tijde van interlands van Oranje. Tot slot wil ik mijn diepste respect richting Marokko betuigen. Het verzoek aan mij om uit te komen voor het Marokkaanse nationale elftal heeft me gestreeld. Desalniettemin acht ik de keuze om in de toekomst voor het Nederlands elftal te spelen de juiste. Ik hoop dan ook op een plezierige en succesvolle tijd bij Oranje."
Categorie:
Tag(s):