dinsdag, 29. mei 2007 - 16:55

Afperser van De Vlieger moet 1,9 miljoen betalen

Amsterdam

Afperser van De Vlieger Itzhak M., is door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld voor afpersingen in het zogeheten Madras onderzoek. Hij moet 1.905.876,04 euro aan de Staat betalen.

In 2002 werd door de voormalig eigenaar van een Amsterdams café aangifte gedaan van afpersing. Hij verklaarde dat hij door een aantal personen, waaronder de hoofdverdachte, zodanig bedreigd was, dat hij uiteindelijk gedwongen werd afstand te doen van zijn horecabedrijf aan het Leidseplein te Amsterdam.

Naar aanleiding van deze verklaring werd een uitvoerig onderzoek, genaamd Madras, opgestart door de Amsterdamse politie onder leiding van het arrondissementsparket Amsterdam. Tijdens dit onderzoek kwamen nog meer
verdenkingen tegen de hoofdverdachte aan het licht.
Hij werd op 6 december 2006 door de rechtbank voor onder meer twee afpersingen, waaronder die van E. de Vlieger, veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf.

In de uitspraak van vandaag heeft de rechtbank de opbrengst van drie strafbare feiten vastgesteld op ruim 1,9 miljoen euro. Verreweg het grootste deel van het toegewezen bedrag, ruim 1,8 miljoen euro, is toegekend vanwege afpersing van E. de Vlieger, dan wel zijn bedrijf. De veroordeelde moet dit
bedrag aan de Staat betalen.
Provincie:
Tag(s):