vrijdag, 23. maart 2007 - 22:51

Agent breekt vinger na achtervolging 'geldief'

Amsterdam

Donderdag raakte een hoofdagent gewond nadat hij een winkeldief in de Jan Evertsenstraat op heterdaad betrapte. De verdachte, die een potje gel had gepikt, verzette zich hevig en vluchtte. De politieman, die te voet de achtervolging inzette, wist de verdachte na diverse hindernissen, afleidingsmanoeuvres en obstakels in te rekenen. Later bleek zijn vingerkootje gebroken en vingerpees beschadigd. Ook liep hij enkele blauwe plekken en een kwetsuur aan z'n voet op.

Rechercheurs van het wijkteam Surinameplein hielden donderdagmiddag en avond een actie-in-burger om winkeldieven, gesignaleerden en veelplegers aan te pakken. Eén van de agenten betrapte in een winkel aan de Jan Evertsenstraat een winkeldief op heterdaad. Een 19-jarige verdachte stak een potje gel onder z'n jas en liep zonder te betalen de winkel uit. Buiten werd hij door de politieman aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau. Er ontstond een worsteling waarna de verdachte wegrende.

Op zijn vlucht, via meerdere straten, trok de winkeldief een reclamezuil en een beveilingshekje om. Ondanks dat de agent hierdoor werd geraakt bleef hij hem achterna zitten. In de Jan Maijenstraat vluchtte de man een koffiehuis in. Ook de agent rende naar binnen waarbij de dief en de diender om de tafels heen renden. De verdachte wist het koffiehuis weer uit te rennen maar moest het afleggen tegen de vasthoudende agent. Die kon hem in de Jan Maijenstraat te pakken krijgen en in de boeien slaan.

De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De agent, die gisteravond in een ziekenhuis werd behandeld, moet tenminste vier weken een vingerspalk dragen. Het potje gel is tijdens de achtervolging weggegooid en niet meer teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):