zaterdag, 19. mei 2007 - 9:14

Agent redt zijn vege lijf tijdens controle 'Avondrood'

Haarlemmermeer

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft tijdens de controle ‘Avondrood’ in de nacht van 18 op 19 mei 2007 een 25-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden die inreed op één van de controlerende agenten. Na een korte achtervolging is de bestuurder op de rijksweg A4 ter hoogte van de afrit Nieuw Vennep aangehouden.

Bij controle bleek dat man teveel alcohol had gedronken (600 ugl = 1,3 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor poging tot doodslag en rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. In totaal zijn er 32 bekeuringen uitgeschreven. Drie bestuurders hadden teveel alcohol gedronken.

De controle vond plaats op het tankstation aan de rijksweg A4 ter hoogte van de gemeente Haarlemmermeer. De man uit Amsterdam negeerde een stopteken en gaf vol gas. De agent kon door opzij te springen voorkomen dat hij werd aangereden. Met een gereedstaande politieauto is een achtervolging ingezet en kon de verdachte op de afrit Nieuw Vennep tot stilstand worden gebracht en aangehouden. Voor de betrokken collega is het bedrijfsopvangteam ingezet.

Tijdens de controle nam de Verkeerspolitie, unit Ouder-Amstel, 179 blaastesten af en scande de Cacth Ken 1420 kentekens. Drie bestuurders verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank en zes kentekens gaven een ‘hit’.

De bekeuringen zijn uitgeschreven voor niet tonen rij- en kentekenbewijs (13), rijden zonder rijbewijs (1), rijden zonder autogordel (3), rijden zonder APK (13), rijden met een gladde band (4), rijden in onvoldoende technische staat (1), rijden onder invloed ( 600, 410 en 500 ug/l), rijden met een rijbewijs dat niet aan de eisen voldeed (1), getinte ramen (2). In totaal zijn er 4 openstaande vonnissen betekend en is er 1 openstaande boete betaald.De Catch Ken gaf zes keer een hit o.a. voor inbeslagname van een voertuig i.v.m. sporenonderzoek ten behoeve van de Koninklijke Marechaussee, een gesignaleerde in verband met afstaan DNA en verschillende gesignaleerde personen in verband met openstaande vonnissen en boetes.
Provincie:
Tag(s):