zondag, 23. december 2007 - 16:13

Agenten bekogeld met fles drank

Hoorn

Toen agenten in de nacht van zaterdag 22 december op zondag 23 december rond 02.30 uur een Suzuki Alto controleerden die reed op de Blokmergouw bleek bij navraag van het kenteken dat het hier om een gestolen auto ging. De agenten gaven een stopteken maar de bestuurder van de Alto ging er meteen vandoor.

Er werd een achtervolging ingesteld die eindigde met een botsing op de kruising van de Wever en de Kader. De bestuurder van de gestolen auto reed daar tegen betonpaal. Hierna zijn de vier inzittenden van de auto gevlucht. Eén van hen gooide nog een volle fles drank in de richting van de agenten. De fles miste hen en spatte uiteen op de motorkap van de dienstauto.

Een passagier, een 19-jarige jongeman uit Hoorn kon vrijwel meteen worden achterhaald. De 16-jarige bestuurder van de auto was een bekende van de politie en kon een uur later thuis worden aangehouden. De beide gearresteerde jongemannen zijn in verzekering gesteld. Naar de twee nog voortvluchtige inzittenden wordt een nader onderzoek ingesteld. Hun identiteit is bij de politie bekend. De auto, van het bouwjaar 1995 en met een dagwaarde van 1000 euro, bleek op 19 december 2007 te zijn gestolen op de Karos te Hoorn.
Provincie:
Tag(s):