zaterdag, 22. december 2007 - 18:13

Agenten mishandeld bij zwaar ongeval

Werkendam

Bij een ongeval op de Bandijk ontstonden vrijdagavond ongeregeldheden. Bij het éénzijdige ongeval vielen twee gewonden. Een van de twee inzittenden van de auto raakte bekneld in het voertuig. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd met zware verwondingen. Tijdens de werkzaamheden van de hulpdiensten ontstond een vechtpartij waarbij meerdere politiemensen mishandeld werden. Drie verdachten zijn aangehouden.

Op vrijdagavond gebeurde om 21.45 uur een éénzijdig ongeval op de Bandijk. De bestuurder van een bestelbusje verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed het talud af. Onderaan het talud kwam hij tot stilstand tegen een boom. De inzittende, een 21-jarige man uit Gorinchem, kon zelf uit de auto komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Gorinchem overgebracht. De bestuurder (gegevens nog onbekend) raakte bekneld en is door de ambulance uit de bestelauto geknipt. Hij is met zware verwondingen per ambulance overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Van beide inzittenden is door een arts een bloedproef afgenomen en opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. Hier zal worden onderzocht of er drank of drugs in het spel was ten tijde van het ongeval.

Onder de toeschouwers ontstond een vechtpartij waarbij de politie bemiddelde. Hierna keerde het publiek zich tegen de politie. Drie politiemensen werden hierbij o.a. geslagen, geschopt en geduwd. Er werd assistentie gevraagd en diensthond Remco werd ingezet om het publiek op afstand te houden. Ook was men genoodzaakt een aantal mensen met geweld op afstand te houden.

De politie hield drie mannen (41, 26 en 31 jaar) uit Werkendam aan. De drie verzetten zich hevig bij hun aanhouding. De politie stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De drie aangehouden verdachten zullen maandag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):