vrijdag, 5. januari 2007 - 11:58

Agenten mishandeld door vrachtwagen-chauffeur

Almelo

Op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo vond op donderdag 4 januari 2007 omstreeks 16.25 uur een aanrijding plaats tussen een busje en een vrachtwagen. Het betrof een zogenaamde kop-staart aanrijding. De bestuurster van het busje, een 24-jarige vrouw uit Hengelo, werd onderzocht door broeders van de ambulancedienst. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen, een 36-jarige man uit Haaksbergen, was niet gewond geraakt.

Zijn vrachtauto had schade. De linkerbuitenspiegel en de richtingaanwijzers waren eraf. Daarom werd hij met zijn vrachtwagen door de politie begeleid naar het dichtstbijzijnde tankstation. Daar kon hij vervangend vervoer regelen omdat hij niet verder mocht rijden met de beschadigde vrachtwagen. Hier gaf de chauffeur echter geen gevolg aan. Hij reed toch de A35 op. Een motoragent gaf hem een stopteken. Ook dit stopteken werd in eerste instantie door de chauffeur genegeerd.

Uiteindelijk stopte de chauffeur zijn voertuig en werd hij aangesproken door de motoragent. De chauffeur verklaarde dat hij toestemming had gekregen van zijn baas om door te rijden. Omdat een bestuurder van een voertuig verantwoordelijk blijft, kreeg de chauffeur twee bekeuringen van de motoragent. Één voor het rijden zonder linkerbuitenspiegel en één voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Nadat de motoragent telefonisch contact had opgenomen met de baas van de 36-jarige chauffeur werd besloten de vrachtwagen af te slepen.

Inmiddels kwamen twee andere politieagenten de motoragent assisteren. De chauffeur gedroeg zich agressief en beledigde de betrokken agenten. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat de chauffeur mogelijk weg zou rijden, de motor was nog draaiende, haalde één van de agenten de sleutels uit het contact. Dit om te voorkomen dat het overige verkeer op de snelweg in gevaar zou komen. Hierop werd de chauffeur zo kwaad dat hij op de politie insloeg. De chauffeur werd daarop aangehouden. Ook tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig en beledigde de agenten. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Een politieman heeft zich onder behandeling van een arts laten stellen. Zijn ribben en onderarm bleken zwaar gekneusd te zijn. De chauffeur moet vrijdagmiddag voor de Officier van justitie verschijnen.
Provincie:
Tag(s):