zondag, 14. januari 2007 - 19:55

Agenten raken gewond tijdens achtervolging

Assen

Twee agenten van de bikepatrouille raakten in de nacht van zaterdag op zondag gewond tijdens het controleren van een snorfietser. Deze reed met een achterop zittende passagier, zonder licht over de Marktstraat in Assen en negeerde een stopteken van de agenten. Hierop werd de achtervolging ingezet waarbij de bestuurder, die inmiddels zijn passagier had afgezet, door slingerend te rijden de agenten van de fiets wilde rijden.

Op de Brinkstraat kwam één van de agenten hierdoor te vallen maar zijn vrouwelijke collega bleef de verdachte volgen. Via de Brink en de Oostersingel werd de agente op de Stationstraat van haar fiets gereden waardoor ze ten val kwam.

De ondertussen weer achter de verdachte rijdende agent zag de verdachte via de Overcingellaan en de trap van het station, de benen nemen. Hierna raakte hij de man kwijt, terwijl de snorfiets werd achtergelaten.

Kort hierna werd een 15-jarige verdachte uit Smilde door gealarmeerde collega’s in de nabijheid van het centrum aangehouden. Hij bekende de bestuurder van de snorfiets te zijn en werd ook als zodanig herkend.

De knaap bleek tevens onder invloed van alcohol te zijn en blies 340 ug/l. Hij wordt er tevens van verdacht een stopteken te hebben genegeerd en door te zijn gereden na het veroorzaken van twee aanrijdingen. Hij is ingesloten en bekende alle door hem gepleegde feiten.

De agent raakte gewond aan zijn elleboog en heup. De agente moest zich onder doktersbehandeling laten stellen in het WZA. Daar werd een zwaar gekneusde knie geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):