zondag, 4. maart 2007 - 14:20

'Agressieve en recalcitrante reactie' na weggooien reflector

Enschede

Zaterdagnacht 3 maart omstreeks 02.45 uur, zagen surveillerende agenten, vier jongens op de Zonstraat staan, op het moment van passeren gooide een van de jongens iets weg, dit bleek later een fietsreflector. Toen de agenten hem ( 18-jarige Enschedeer) hierover aanspraken reageerde de 18-jarige erg recalcitrant en agressief.

Toen hij probeerde de zaklamp van een van de agenten uit zijn hand te slaan, is hij aangehouden, dit ging gepaard met veel verzet zodat de 18-jarige geboeid moest worden.

Tijdens het boeien probeert een van zijn vrienden een 17-jarige Enschedeer dit te beletten. De agenten zijn genoodzaakt deze jongen te sprayen met pepperspray om hem op afstand te houden. Hij blijft zich echter agressief gedragen en wordt eveneens geboeid en aangehouden.

De andere twee jongens, van 17 en 19, eveneens uit Enschede worden gesommeerd te vertrekken maar blijven staan, ook zij worden aangehouden. Zij mogen al snel het bureau weer verlaten met een flinke boete, de andere twee zijn voor verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):