vrijdag, 26. oktober 2007 - 21:38

Ahmed Marcouch: 'Verrader is voor mij een geuzennaam'

Amsterdam

"... als criminele jongens mij een verrader noemen is dat voor mij een geuzennaam..." Deze week één gast in de tafel van Babel: Ahmed Marcouch. Samen met Marcouch onderzoekt Tarik Yousif de berichtgeving rondom stadsdeel Slotervaart. Waar ging het de afgelopen twee weken over in de media en waar had het over moeten gaan? Waarom maakte hij er een Marokkaans verhaal van? En wat is hij zelf eigenlijk... een stadsdeelvoorzitter of een beroepsmarokkaan?

In een tijdsbestek van nog geen week vonden er twee drama's plaats. Op 11 oktober stak een 14 jarige scholier zijn 16-jarige medescholier dood. Op 14 oktober sprong een man over de balie van het politiebureau van Slotervaart, stak twee agenten met een mes, waarop hij zelf werd doodgeschoten. Tijdens de persconferentie wordt bekend gemaakt dat de dader van Marokkaanse afkomst is. De incidenten leiden tot onrust in de wijk en veel media-aandacht.

In de tafel van Babel maakt Tarik Yousif samen met een nieuwe generatie gasten, zaken zichtbaar die niet altijd even zichtbaar zijn. De tafel van Babel is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl).
Provincie:
Tag(s):