vrijdag, 5. oktober 2007 - 9:59

Ahold treft schikking met Van der Hoeven en Meurs

Amsterdam

De twee Oud-Ahold-topmannen Cees van der Hoeven en Michiel Meurs krijgen geen gouden handdruk. In plaats daarvan moeten ze Ahold miljoenen euro’s terugbetalen. Dat heeft Ahold vrijdag bekendgemaakt.

Jarenlang gaf het tweetal leiding aan het bedrijf Ahold, maar toen in 2003 het boekhoudschandaal aan het licht kwam eindigde hun succesvolle carrière abrupt. De rechtbank in Haarlem veroordeelde Van der Hoeven en Meurs voor hun rol bij het schandaal tot voorwaardelijke celstraffen en geldboetes.

Ahold kondigde vandaag aan dat zij een schikking heeft getroffen met de voormalige CEO Cees van der Hoeven en de voormalige CFO Michiel Meurs. Van der Hoeven doet onvoorwaardelijk afstand van alle vorderingen die hij heeft ingediend in de arbitrageprocedure die hij heeft aangespannen tegen Ahold voor een bedrag van meer dan EUR 4,5 miljoen en betaalt Ahold een bedrag van EUR 5 miljoen.

Meurs doet onvoorwaardelijk afstand van alle vorderingen die hij heeft ingediend in de arbitrageprocedure tegen Ahold ten bedrage van meer dan EUR 2 miljoen en betaalt Ahold een bedrag van EUR 600.000. De arbitrageprocedures tussen Ahold en Van der Hoeven en Meurs worden beëindigd. De schikking is tot stand gekomen zonder erkenning van aansprakelijkheid door Van der Hoeven of Meurs.
Provincie:
Tag(s):