donderdag, 22. maart 2007 - 19:03

AID-medewerkers in het nauw

Punthorst

Naar nu bekend is geworden zijn woensdagavond 14 maart in Punthorst twee medewerkers van de Algemene Inspectiedienst bedreigd tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. De bedreiging vond plaats op een stuk grasland aan de Puntweg.

Daar reed een inwoner uit Punthorst op een ongeoorloofde wijze mest uit. Toen zij de man daarop wilden bekeuren voerde hij een telefoongesprek waarna ongeveer 15 personen verschenen, die de controleurs intimideerden. Eén van de controleurs werd door de man uit Punthorst vastgegrepen en hij had het gevoel dat hij in een sloot zou worden gedrukt. Door één van de omstanders werd dat voorkomen. De controleurs vonden het verstandig om te vertrekken om verdere escalatie te voorkomen.

Getracht is de man uit Punthorst later op de avond aan te houden. Hij werd echter niet meer aangetroffen. Op maandag 19 maart werd hij door de Politie IJsselland aangehouden, ingesloten en gehoord. De man is inmiddels weer heengezonden. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden wegens bedreiging/openlijke geweldpleging en milieudelicten (uitrijden van mest).
Provincie:
Tag(s):