woensdag, 12. december 2007 - 19:03

AID neemt 51 pony's en paard in beslag

Regio

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft woensdag bij een boer in de Betuwe 51 pony’s en een paard in beslag genomen. De veehouder is de afgelopen maanden meerdere malen gesommeerd zijn dieren beter te verzorgen. Omdat de situatie niet verbeterde, is in opdracht van de officier van justitie van het Functioneel Parket overgegaan tot de inbeslagname.

De dieren zijn ondergebracht bij een opvangadres, waar ze worden verzorgd. Een dierenarts geeft de dieren de benodigde medische zorg. Enkele dieren vertonen gezondheidsklachten, waaronder wormen en ontstekingen aan de hoeven. Ook worden alle dieren gechipt, wat de veehouder ondanks eerdere waarschuwingen heeft nagelaten. Tegen de houder is proces verbaal opgemaakt voor overtreding van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

Voor twintig pony's, acht schapen en drie stieren die op een andere locatie staan, heeft de veehouder een waarschuwing gekregen. Binnen twee weken moet de veehouder de omstandigheden voor deze dieren verbeteren. Een dierenarts is ingeschakeld voor de behandeling van enkele van deze dieren. De AID zal opnieuw controleren of de veehouder gehoor heeft gegeven aan de waarschuwing.
Provincie:
Tag(s):