donderdag, 6. december 2007 - 8:43

Air France-KLM doet concreet bod op Alitalia

Amsterdam

Air France-KLM heeft donderdag een niet-bindend bod gedaan op de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia en heeft daarmee concreet aangegeven ‘in de race’ te zijn om de overname van de Italiaanse luchtvervoerder. Dit heeft topman Jean-Cyril Spinetta donderdag in een verklaring medegedeeld.

Het in de verkoop staande Alitalia, waarvan de Italiaanse staat voor bijna de helft eigenaar is, geeft geïnteresseerde partijen tot vrijdag de mogelijkheid om een niet-bindend bod te doen. Naar verwachting zullen ook het Duitse Lufthansa en het Italiaanse One Air voor vrijdag een niet bindend bod doen op Alitalia.

Alitalia zou volgens Jean-Cyril Spinetta samen met Air France-KLM weer mogelijkheden krijgen om het verloren marktaandeel in Italië terug te krijgen. ‘Deze belangrijke stap in de Europese consolidatie zou niet alleen voordelig zijn voor passagiers, maar ook een bijdrage leveren aan de economische en financiële doelstellingen van de groep voor 2009/2010", aldus topman Jean-Cyril Spinetta donderdag in een verklaring.
Categorie:
Tag(s):