zondag, 4. februari 2007 - 17:04

Ajax opnieuw te sterk voor Feyenoord

De Eredivisie is weer spannend. Door Feyenoord in de eigen Amsterdam ArenA met 4-1 klop te geven, is Ajax koploper PSV genaderd tot vijf punten.

In het begin van het duel zag het er niet naar uit de de ploeg van Henk ten Cate zich in die kansrijke uitgangspositie zou manouvreren. De Rotterdammers begonnen fel aan het duel en zagen Angelos Charisteas in de aanvangsfase van de wedstrijd de paal raken. Eenmaal bekomen van die schrik nam Ajax het heft in handen.

Geruggensteund door een door Tim Vincken van richting veranderde vrije trap van Wesley Sneijder (1-0) toonde de thuisploeg zich oppermachtig in de rest van het eerste bedrijf. Door twee knappe voorbereidende acties van centrumspits Babel, die Huntelaar uit de basis verdreef, kon Ajax uitlopen tot 3-0 dankzij opnieuw Sneijder en Tom de Mul.

Vlak na rust leek Feyenoord terug te komen in de wedstrijd. De sterk spelende Charisteas zette de punt van zijn schoen tegen een voorzet van de eveneens sterk acterende Vincken, 3-1. De ploeg van Erwin Koeman was echter niet bij machte de nonchalance die er bij Ajax insloop nogmaals af te straffen, al was de Griek nog dichtbij met wederom een schot op de paal.

In de slotfase beslistte Sneijder met zijn derde van de middag de Klassieker definitief. Een van invaller Kenneth Perez van richting veranderd schot belandde voor de voeten van de uitblinker aan Ajax-zijde, die doelman Henk Timmer andermaal kansloos liet. Door zijn drie treffers is Sneijder nu Klaas-Jan Huntelaar voorbij als clubtopscorer met 13 treffers.
Categorie:
Tag(s):