woensdag, 18. april 2007 - 23:10

Ajax wint van RKC en zit in de bekerfinale

De eerste finalist van deze uitgave van de KNVB Beker is bekend: Ajax zal op zondag 6 mei de thuisspelende ploeg in De Kuip zijn. De Amsterdammers rekenden in de halve finale af met RKC Waalwijk.

Ajax leek na twaalf minuten op rozen te zitten. Een prachtige vrije trap van Wesley Sneijder vond de weg naar het doel en RKC keek al vroeg tegen een achterstand aan. De Waalwijkers lieten zich echter niet van de wijs brengen en bleven de aanval zoeken. In de 32ste minuut resulteerde een offensief pardoes in een doelpunt. Hans van de Haar zette strak voor en Johnny Heitinga raakte de bal totaal verkeerd. De verdediger zag het leer achter zijn eigen keeper Maarten Stekelenburg stuiteren: 1-1.

Het duel was stevig en soms zelfs gemeen. Tarik Sektioui en Edgar Davids hadden het regelmatig met elkaar aan de stok, maar Milano Koenders ging wel heel erg ver. De verdediger deelde een enorme klap aan Klaas-Jan Huntelaar uit, die groggy ter aarde stortte. Gelukkig voor de jonge mandekker - die verder fantastisch speelde - ontging scheidsrechter Ruud Bossen het vergrijp, anders had hij zonder pardon kunnen vertrekken.

In het begin van de tweede helft was Ajax duidelijke de betere ploeg. Goede mogelijkheden waren echter niet aan Sneijder (gered door Erwin Lemmens) en Huntelaar (stiftje net over) besteed. Gabri was in de 66ste minuut wel succesvol. Een kiezelharde vrije trap van Sneijder werd niet goed gekeerd door Lemmens en de Spanjaard was er als de kippen bij om de rebound te benutten: 2-1.

Tom de Mul had het duel in 78ste minuut moeten beslissen, toen hij een afgemeten voorzet van invaller Kenneth Perez ontving. De kleine Belg had echter meer oog voor de niet vrijstaande Huntelaar dan voor het doel en strandde in iets wat tussen een pass en een schot paste. Het verprutsen van de mogelijheid zorgde voor ongeloof bij zijn ploeggenoten.

Een andere invaller, Nicolae Mitea, gooide de wedstrijd wel in het slot. De Roemeen was attent bij opnieuw een losser van Lemmens, die een passje van Sneijder probeerde te onderscheppen: 3-1. RKC heeft gestreden voor wat het waard was, maar Ajax staat terecht in de finale van de KNVB Beker, die op 6 mei in De Kuip gehouden wordt.
Categorie:
Tag(s):