zondag, 21. januari 2007 - 13:07

Akzo zou gebaar naar regio moeten maken

Gedeputeerde Van Diessen vindt dat Akzo als Gelders bedrijf met historische banden in deze regio, een gebaar zou moeten maken naar regio Gelderland. Nu de top van het bedrijf naar de Randstad vertrekt, zou het bedrijf iets terug kunnen doen voor de regio Gelderland waar het bedrijf zijn wortels heeft.

Te denken valt aan een investering op het gebied van innovatie in de Gelderse regio vergelijkbaar met de campus Eindhoven zoals Philips die met het vertrek uit Nijmegen opzette. Gedeputeerde Van Diessen reageert met zijn uitspraak op de aankondiging deze week dat de Akzo-top naar de Randstad gaat om beter bereikbaar te zijn voor het internationale zakenleven.

Ook werd bekend dat NXP semiconductors van Philips is verkocht. Hoewel dit soort dingen gebeurt vertrouwt de gedeputeerde erop dat zowel Akzo als NXP ook in de toekomst een belangrijke bijdrage blijven leveren aan bedrijvigheid in de regio.

Provincie Gelderland staat bekend als een innovatieve regio waarbij Food en Health Valley een belangrijke rol spelen in samenwerking met Technology in Twente. Voor verdergaande innovatie is het belangrijk dat bedrijven als Akzo en Phillips een rol blijven spelen ook in de toekomst.

De gedeputeerde wil dan ook in gesprek met Akzo over de bijdrage die zij kunnen leveren in de toekomst aan de regio Gelderland.
Provincie:
Tag(s):