donderdag, 13. december 2007 - 21:23

Alcoholbus voor Politie Haaglanden

Den Haag

Politie Haaglanden heeft de alcoholbus van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) in ontvangst genomen. Met de komst van de alcoholbus kunnen alcoholcontroles efficiënter verlopen, omdat in de bus ademanalyseapparatuur aanwezig is.

Wanneer de alcoholbus ingezet wordt bij een controle hoeven verdachten die boven de wettelijke limiet blazen niet meer onder begeleiding van agenten naar het politiebureau te worden gebracht waar normaliter de ademanalyseapparatuur staat. Dat bespaart de politie tijd, zodat meer capaciteit overblijft voor de daadwerkelijke alcoholcontroles. Jaarlijks vallen er nog altijd ruim honderd doden en duizenden gewonden doordat mensen met drank op achter het stuur zitten. Het BVOM en de politie willen die verkeersonveilige situatie aanpakken.

Aangezien alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid, controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het rijden onder invloed. Ook rondom de feestdagen houdt Politie Haaglanden alcoholcontroles. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).
Provincie:
Tag(s):