zondag, 1. april 2007 - 20:34

Aleid Rensen geportretteerd op slot dag Kunst10daagse

Nieuw Amsterdam

Aleid Rensen, voormalig directielid van het Noorder Dierenpark in Emmen heeft zich zondag op de laatste dag van de Kunst10Daagse laten portretteren door de 22 - jarige portretschilder Daniël Douglas in Galerie van Strien in Nieuw Amsterdam. Om 13:00 uur nam Aleid Rensen in volornaat plaats en zette de schilder zijn eerste verfstreken op het doek en drie uur later was het portret klaar.

Een portretsessie, waarom zouden we Aleid Rensen in een lijstje doen? Reden genoeg. In een recent artikel in NRC- Handelsblad over de geschiedenis van het Emmer Dierenpark werden de namen van Jaap en Aleid Rensen niet genoemd. Vreemd, op zijn zachtst gezegd. Maar eigenlijk schandalig en uitermate pijnlijk. Het Emmer Dierenpark was het levenswerk van de Rensens. Het enorme succes ervan, in de laatste drie decennia van de vorige eeuw, is in de eerste plaats aan hun visie en hun inzet te danken. De geschiedenis van het Park is zonder hen ondenkbaar, aldus een woordvoerder van Galerie van Strien.

Tijdens de jaarlijkse nationale Kunst10daagse hebben de galerieën en kunstuitlenen tal van extra activiteiten ontplooid om de hedendaagse beeldende kunst bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):