donderdag, 12. april 2007 - 15:07

Alle kinderen één keer per jaar het bos in

Emmen

Al eens een zespotige kever wakker geschud of je neus in geurige boszaakjes gestoken? De meeste kinderen waarschijnlijk niet. Te vaak zitten kinderen met de neus voor de televisie in plaats van de natuur te ontdekken.

Een leskist, die is ontwikkeld door Staatsbosbeheer in samenwerking met Kring-apotheek de Vriendschap in Emmen, brengt daar verandering in. Donderdagmiddag probeerden 22 leerlingen van groep 5-b van openbare basisschool in Angelslo de leskist uit. Dat gebeurde bovenop Haantjeduinen in de Emmerdennen.

Door boswachters Geerling Kruidhof en Martine van den Ende is in samenwerking met Gerrit Oost, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, een speciale les samengesteld. In de leskist zitten onder meer een blinddoek, een loep en een spiegel. Door een blinddoek op te doen leren de kinderen de geuren van het bos te ruiken. Door naar beneden in een spiegel te kijken zie je boven je ineens heel andere dingen.

De leskist is vanaf nu te huur bij Staatsbosbeheer in Emmen. Het is de uitdaging voor Staatsbosbeheer om alle kinderen in de Zuidoosthoek van Drenthe één keer per jaar het bos in te krijgen. De leskist wordt daar een belangrijk hulpmiddel bij.

De leskisten konden worden aangeschaft uit de opbrengst van het Zorg voor het Leven Wandelboekje dat is uitgegeven in opdracht van Kring-apotheek de Vriendschap in Emmen. Zorg voor het leven is het motto van de apotheek, die daarmee probeert respect voor de natuur bij te brengen en te ontwikkelen. In het boekje staan twee wandelingen beschreven in de Emmerdennen. Onder meer wordt ook de geneeskrachtige werking van platen en bomen uitgelegd die de wandelaars onderweg tegenkomen.
Provincie:
Tag(s):