donderdag, 8. februari 2007 - 13:31

Ambitieuze plannen voor een fantastische buurt

Eindhoven

Op zondagmiddag 11 februari trapt Doornakkers 1! af met een startbijeenkomst in het Spilcentrum aan het Tafelbergplein. De middag wordt het sprankelende begin van een ambitieuze samenwerking tussen buurtbewoners, gemeente, Woonbedrijf, Trudo, Welzijn Eindhoven en de organisaties in de Doornakkers. Wethouder Erik van Merriënboer en de directeuren van Woonbedrijf, Trudo en Welzijn Eindhoven zijn tijdens de startbijeenkomst aanwezig om de samenwerking met de buurtbewoners officieel én feestelijk kracht bij te zetten.

Doornakkers 1! is een project dat mogelijk is gemaakt door een forse financiële impuls van het rijk. De impuls is bedoeld om de leefbaarheid, de kwaliteit van de woonomgeving en de sociale structuren te vergroten in buurten en wijken die ondersteuning kunnen gebruiken. Doornakkers is één van de 11 buurten in Nederland die gebruik kunnen maken van de impuls. Het gaat om een bedrag van twee miljoen euro, dat in 2007 en de eerste helft van 2008 besteed moet worden.

Een deelproject dat zeker uitgevoerd wordt, is Straat aan Zet: bewoners uit dezelfde straat maken samen een plan voor datgene dat ze in hun straat willen bereiken. Ze mogen ook een bedrag besteden aan activiteiten in hun straat en met voorstellen komen om de kwaliteit van de straat te verbeteren.

De startbijeenkomst heeft het karakter van een inloopmiddag. Van 14.00 tot 17.00 uur is er informatie, muziek (breakdance, rappers, buikdanseres), een hapje en een drankje en een leuke buitenattractie voor de kinderen. Er is alle gelegenheid om te praten over de buurt, de problemen, de oplossingen en de ideeën. Samen met de bewoners wordt een levensgroot symbool beplakt en beschilderd met individuele wensen en dromen voor de buurt. Het is de bedoeling dat het symbool een centrale plek krijgt in de buurt.

Om 15:30 uur staan vertegenwoordigers van de buurt, wethouder Van Merriënboer en de directeuren van Woonbedrijf, Trudo en Welzijn Eindhoven kort stil bij de ambitieuze plannen. Op een feestelijke manier zetten ze de onderlinge samenwerking kracht bij.
Provincie:
Tag(s):