woensdag, 12. december 2007 - 10:05

Ambulance nieuw stijl voor RAV Brabant Midden-West-Noord

Bij Terberg Specials in IJsselstein vond de overhandiging plaats van de eerste Ambulance Nieuwe Stijl aan RAV Brabant Midden-West-Noord. Deze ambulance, kort gezegd ANS, is volledig ontwikkeld door Terberg Specials met als basis een Volkswagen Transporter.

De Ambulance Nieuwe Stijl is om de patiëntenruimte heen gebouwd en heeft daardoor unieke eigenschappen. Zo'n vier jaar geleden werden de ideale specificaties voor een ambulance door een groep van ambulancediensten opgesteld. Hierbij stond patiënt en verplegend personeel centraal.

De ANS is ontwikkeld op een Volkswagen Transporter. Door een verlaagd chassis, wat door Terberg Specials zelf is ontwikkeld, heeft de auto een "single step" toegang van 35 centimeter vanaf het wegdek tot de patiëntenruimte. Onder dit chassis wordt een onafhankelijk geveerde wielophanging gemonteerd, met daarop een zelfdragende carrosserie. Er is bewust gekozen voor een voertuig niet hoger dan 2,40 meter. Hierdoor blijft het zwaartepunt in de auto laag. Mede door de luchtvering rondom, ontstaat een voertuig dat beschikt over ongekende rijeigenschappen; hoge rolstabiliteit, hoog veercomfort en een voortreffelijke wegstabiliteit.

Het werken in de ANS is bijzonder aangenaam door de goede ergonomie en het hoge afwerkingsniveau. Efficiënt ingebouwde kastruimten, de meest moderne LED verlichting en een touch screen bediening van de instrumenten maken het geheel compleet.
Provincie:
Tag(s):