maandag, 3. december 2007 - 18:25

Amstel Tijgers aan kop in Eredivisie

Amsterdam

De Amstel Tijgers uit Amsterdam gaan na twee weekends in de eredivisie ijshockey aan kop met 8 punten uit drie wedstrijden. HYS Den Haag staat tweede op één punt. Tilburg en Heerenveen staan op een gedeeld derde plaats maar hebben beiden nog een wedstrijd tegoed.

De Amstel Tijgers rekenden dit weeken af met de hekkensluiters van de eerder gespeelde bekercompetitie. Pecoma Grizzlies Groningen werd vrijdag in eigen huis eenvoudig met 4-12 opzij gezet en in Amsterdam werd het zaterdagavond 4-2 tegen de Nijmegen Devils. Nijmegen verloor zondag thuis met dezelfde cijfers van Den Haag.

De Destil Trappers uit Tilburg behaalde ook de maximale score uit het weekend door zaterdag te winnen in Geleen met 1-5 en zondag 6-3 thuis tegen Groningen.

Heerenveen-goalie Ryan Grinnell, vervanger van de geblesseerde Tim Kelleher, wist zondag tegen de Ruijters Eaters uit Geleen zijn doel schoon te houden en bezorgde daarmee zijn Vadeko Flyers een 5-0 overwinning.

Stand :
Amstel Tijgers Amsterdam 3 - 8
HYS Den Haag 3 - 7
Destil Trappers Tilburg 2 - 6
Vadeko Flyers Heerenveen 2 - 6
Devils Nijmegen 4 - 3
Ruijters Eaters Geleen 4 - 3
Pecoma Grizzlies Groningen 4 - 0

Foto : Één van de grote smaakmakers van de Amstel Tijgers Davis Deeves had een top-weekend met 2 doelpunten en 7 assists.
Categorie:
Tag(s):