woensdag, 25. april 2007 - 17:07

Amsterdam draagt bij aan zes nieuwe Cruyff Courts

Amsterdam

De gemeente Amsterdam feliciteert Johan Cruijff met zijn zestigste verjaardag en draagt bij aan de realisatie van zes nieuwe Cruyff Courts. De wethouder Sport en Recreatie, Carolien Gehrels, overhandigde dit cadeau vandaag symbolisch aan Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation werkt samen met de KNVB in de stichting Johan Cruyff Courts/KNVB Velden die als doel heeft ongeveer 100 Cruyff Courts in Nederland te realiseren.

Carolien Gehrels: “Via Johan Cruijff geven we alle kinderen van Amsterdam het mooist denkbare verjaardagscadeau. Gewoon lekker voetballen in je eigen buurt is toch het leukste dat er is?� De zes Cruyff Courts worden binnen een jaar in Amsterdam aangelegd. Cruyff Courts zijn openbare speelvoorzieningen die bedoeld zijn als stimulans voor kinderen om te bewegen en te sporten. Cruyff Courts vormen ook een veilige plek in de wijk.

In Amsterdam is op dit moment één Cruyff Court: het Oranje Veld in de Kolenkitbuurt. In 2006 hebben de stadsdelen bij de stichting Johan Cruyff Courts/KNVB Velden (CCKV) zes aanvragen ingediend voor de aanleg van een Johan Cruyff Court. De CCKV gaat er vanuit dat de kosten voor de aanleg van een dergelijk veld normaal gesproken € 100.000 bedragen, waarvan de CCKV € 50.000 bijdraagt.

Uit de eerste ervaringen is gebleken dat in Amsterdam de kosten voor een dergelijk veld hoger zijn dan € 100.000, waardoor de aanleg stagneert. Om dit proces te versnellen is nu besloten dat de centrale stad maximaal € 50.000 per veld voor de kosten boven de € 100.000 bijdraagt. Omdat bewegen voor kinderen gezond is, draagt de GGD Amsterdam € 15.000 per veld bij.
Provincie:
Tag(s):