dinsdag, 26. juni 2007 - 13:06

Amsterdam maakt zich op voor afscheid van de majoor

Amsterdam

Het hartje van de Amsterdamse binnenstad, waar de majoor veertig jaar gewoond en gewerkt heeft, en stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, waar zij begraven zal worden, vormen zaterdag het decor voor de rouwstoet en uitvaart. Dit meldt het Leger des Heils dinsdag.

Op verschillende plaatsen in Amsterdam zal aanstaande zaterdag 30 juni bijzondere aandacht besteed worden aan de uitvaart van luitenant-kolonel Alida M. Bosshardt. De officier van het Leger des Heils, beter bekend als ‘majoor Bosshardt’, overleed afgelopen maandag.

Donderdag 28 juni en vrijdag 29 juni kan men al persoonlijk afscheid nemen tijdens de openbare condoleance van 14.00 tot 20.00 uur in korpszaal ‘De Ruytenburgh’ van het Leger des Heils aan de Oudezijds Achterburgwal 45 te Amsterdam.

Zaterdagmorgen is voorafgaande aan de uitvaartdienst een tocht door de binnenstad van Amsterdam. De kist met daarin het stoffelijk overschot van de majoor wordt om 11.15 uur vanuit ‘De Ruytenburgh’ in een rouwauto geplaatst. Deze rijdt ter hoogte van de Korte Niezel naar de overzijde (even zijde) van de Oudezijds Achterburgwal om via de Oude Doelenstraat over de Oudezijds Voorburgwal (oneven zijde) weer richting Korte Niezel te gaan. Op deze wijze passeert de stoet verschillende locaties waar de majoor gewoond en gewerkt heeft.

Vervolgens gaat de tocht met volgauto’s langs de even zijde van de Oudezijds Voorburgwal naar de Damstraat en via het Damrak, de Prins Hendrikkade en de Schippersgracht richting Nieuwe Herengracht. De stoet gaat verder via de Anne Frankstraat en de Rapenburgerstraat zodat ook ‘De Goodwillburgh’, waar de majoor tot haar overlijden heeft gewoond, en ‘Het Rapenburg’ waar zij tijdens de oorlog in een kindertehuis heeft gewerkt, in de route zijn opgenomen. Van daaruit wordt de kist via de Weesperstraat, de 1e Oosterparkstraat en de Beukenstraat naar het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de 3e Oosterparkstraat (Amsterdam Oost) gebracht.

Vanaf de 3e Oosterparkstraat gaat de officiële rouwstoet om circa 12.15 uur stapvoets naar de Koningskerk aan de Van ’t Hofflaan. Op deze tocht gaat de Amsterdam Staff Band, de nationale brassband van het Leger des Heils, voorop. De rouwauto wordt gevolgd door de Amsterdam Staff Songsters, het nationale zangkoor van het Leger.

De uitvaartdienst in de Koningskerk vindt in besloten kring plaats en begint om 13.00 uur. Na afloop volgt de bijzetting in het Leger des Heils-graf op begraafplaats De Nieuwe Ooster, eveneens in besloten kring.
Provincie:
Tag(s):