dinsdag, 29. mei 2007 - 8:59

Amsterdam-Utrecht spoor wordt officieel geopend

Abcoude

Na een intensieve bouwperiode van zeven jaar wordt het traject Amsterdam – Utrecht in het eerste weekend van juni officieel door ProRail geopend met allerlei feestelijkheden. De spoorverdubbeling tussen Amsterdam en Utrecht is daarmee een feit.

Ook de overlast die omwonenden of inwoners van de gemeente Abcoude hebben gehad door de werkzaamheden aan het spoor is hiermee bijna ten einde.

De spoorverdubbeling omvatte meer dan de aanleg van vier nieuwe sporen. Langs het traject zijn nieuwe stations gebouwd, de Demkabrug is geluidsarmer gemaakt en er kwam een spoorbrug naast: de Werkspoorbrug. Ook heeft ProRail het aquaduct in Abcoude gerealiseerd, dat voordelen biedt voor de waterhuishouding in het gebied. En met de komst van de Utrechtboog is de bereikbaarheid van Schiphol verbeterd.

Om iedereen te bedanken voor het welslagen van dit grootschalige project en om de omwonenden langs het traject Amsterdam - Utrecht te bedanken voor het geduld en vertrouwen nodigt ProRail deze mensen uit voor een feestelijk evenement op zondag 3 juni 2007. Binnenkort ontvangen direct omwonenden hiervoor een uitnodiging, maar alle inwoners van de gemeente Abcoude zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom bij het station van Abcoude.
Provincie:
Tag(s):