vrijdag, 27. april 2007 - 9:16

Anders Moberg verlaat Ahold

Amsterdam

Ahold maakt vrijdag bekend dat President en CEO Anders Moberg de Ahold zal verlaten per 1 juli 2007 om andere carrièremogelijkheden na te streven.

Mobergs beslissing om het bedrijf te verlaten is genomen in samenspraak met de raad van commissarissen, die ook van mening is dat het de juiste tijd is voor een verandering in het leiderschap van Ahold nu het bedrijf de volgende fase in zijn ontwikkeling ingaat.

De raad van commissarissen heeft John Rishton, thans CFO, benoemd als fungerend President en CEO, met ingang van 1 juli 2007. In die positie zal hij zijn huidige taken als CFO blijven vervullen. Een definitieve beslissing over de opvolging zal in de tweede helft van 2007 worden bekendgemaakt.

Moberg trad aan bij Ahold in 2003. Gedurende de laatste vier jaar was hij de voornaamste architect van de Road to Recovery-strategie, waarmee Ahold een sterke corporate governance verkreeg, haar financiële gezondheid herstelde en die de onderneming in een positie bracht voor duurzame winstgevende groei.

“Anders heeft een groot aandeel gehad in het herstel van Ahold�, aldus René Dahan, voorzitter van Aholds raad van commissarissen. “Nu dit is bereikt en met een strategie voor toekomstige winstgevende groei van Ahold, is het juiste tijdstip gekomen voor nieuw leiderschap om het bedrijf te leiden op weg naar de volgende uitdagingen en mogelijkheden. We wensen Anders alle succes in zijn verdere loopbaan,� vervolgde René Dahan.
Categorie:
Tag(s):