dinsdag, 12. juni 2007 - 11:39

Animatiefilm over patiëntveiligheid

Nijmegen

Ziekenhuizen zijn verantwoordelijk voor veilige zorg. Maar patiënten kunnen zelf ook een belangrijke rol spelen in het voorkomen van ongevallen en vergissingen tijdens de behandeling in het ziekenhuis. Daarom lanceerde de Sint Maartenskliniek maandag een animatiefilm waarin de patiënten worden aangespoord een actieve rol te vervullen tijdens de behandeling.

Dit kan veel onveilige situaties voorkomen. De film ‘Help mee aan uw veilige behandeling’ stimuleert patiënten om aan de bel te trekken op momenten dat het nodig is.

Voorlichting over patiëntveiligheid kan soms onveilige gevoelens oproepen. Om dit te voorkomen heeft de Sint Maartenskliniek met de producent DZIGA gekozen voor een animatiefilm waarin dierfiguren de hoofdrol spelen. De film is tijdloos en geschikt voor een breed publiek.

In de film worden mogelijk onveilige situaties in het ziekenhuis op een rustige en toegankelijke manier gepresenteerd. Zo zien we dat de patiënt bij de arts blijft doorvragen totdat hij echt begrijpt wat er tijdens de operatie gaat gebeuren. Of dat de patiënt de instructies van de behandelaar niet opvolgt en vervolgens uitglijdt als hij ’s nachts zonder hulp naar het toilet wil gaan.

De film is in nauw overleg met de Patiëntenadviesraad van de Sint Maartenskliniek tot stand gekomen en is een co-productie van de Sint Maartenskliniek en DZIGA werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars in Nijmegen.

De Sint Maartenskliniek richt zich als ziekenhuis volledig op de behandeling van houding- en bewegingsaandoeningen. Op het gebied van orthopedie en reumatologie is zij de grootste van Nederland. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van aandoeningen volgens de nieuwste inzichten of voor revalidatie na een ziekte, ongeval of hersenletsel. Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek voor pijnbestrijding, een orthopedische spoedeisende hulp, een eigen apotheek en een sportmedisch centrum.

Jaarlijks maken 40.000 mensen, uit de regio Nijmegen maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland, gebruik van de diensten van de Sint Maartenskliniek.
Provincie:
Tag(s):