vrijdag, 1. juni 2007 - 8:53

Apeldoornconferentie 2007

De Apeldoornconferentie 2007 van Nederland en het Verenigd Koninkrijk zal plaatsvinden op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in Den Haag. Het centrale thema is duurzaamheid (‘sustainability’). Deelnemers aan de conferentie, zoals leden van het Parlement, journalisten, topmanagers en NGO’s uit zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland zullen debatteren over ‘Choices for a Sustainable World’.

De vier workshops zijn: (1) global energy; (2) global environment; (3) social and demographic challenges and (4) sustainable economic growth.

De conferentie wordt geopend door de heer Wim Deetman, Burgemeester van Den Haag. Key note sprekers zijn o.a. Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en oud-premier Wim Kok.

Minister Plasterk zal op zaterdag 2 juni van Plein 1813 naar Sociëteit de Witte in Den Haag rijden in de beroemde Eco-Runner, ontwikkeld door de universiteit van Delft. ( http://ecorunner.oli.tudelft.nl/ )

In 1999 zijn premier Wim Kok en premier Tony Blair de serie ‘Apeldoornconferentie’ tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk gestart. Het doel is om mensen die midden in de samenleving staan bij elkaar te brengen om te praten over politiek relevante onderwerpen en gedeelde zorgen. De eerste conferentie was in Apeldoorn in 2000, vandaar de naam Apeldoornconferentie.

De conferentie wordt gezamenlijk georganiseerd door de British Council, de ambassade van het Verenigd Koninkrijk, de gemeente Den Haag en het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Provincie:
Tag(s):