woensdag, 6. juni 2007 - 9:04

Armoede-conferentie: broodnodig!

Spijkenisse

Rondkomen van een minimum inkomen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Er worden particuliere initiatieven opgezet om mensen die op de armoedegrens leven, te helpen. Hoewel gemeenten financiële regelingen bieden voor deze mensen, wordt daar niet voldoende gebruik van gemaakt.

Om hier een oplossing voor te vinden organiseert de gemeente Spijkenisse woensdag de conferentie Rondkomen van een minimum inkomen. De conferentie start om 13.00 uur en vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis.

De gemeente Spijkenisse heeft eerder dit jaar samen met organisaties die minima ondersteunen, besproken hoe het `niet gebruik' van de financiële regelingen teruggedrongen kan worden. Er zijn toen diverse voorstellen gedaan. Tijdens de conferentie op 6 juni worden deze voorstellen verder besproken.

De conferentie wordt begeleid door C.P. (Tof) Thissen, voorzitter van Divosa (Directeuren van Sociale diensten). Na het welkomstwoord van wethouder Hanneke Hamerslag geeft Sander de Kramer, hoofdredacteur van de Straatkrant, zijn visie op armoede in Nederland.

Ook de Cliëntenraad SoZaWe levert een bijdrage. Daarnaast krijgen de voorstellen van de eerdere bijeenkomst vanzelfsprekend de aandacht.
Provincie:
Tag(s):