vrijdag, 16. februari 2007 - 12:44

Arnhem wordt 'Waterstof Valley'

Arnhem

Afgelopen donderdag vond in Arnhem een debat plaats over de mogelijkheden van waterstof binnen ons energiebeleid. Ter plaatse werd door een meerderheid van Provinciale Staten besloten dat Arnhem het Gelderse centrum van waterstofonderzoek moet worden.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van PvdA, VVD, ChristenUnie, GroenLinks en D66. Gedurende het debat bleken alle partijen het erover eens dat Arnhem voortaan het centrum van 'Waterstof Valley' zou moeten zijn. Net zoals rondom Nijmegen 'Health Valley' is geconcentreerd en rondom Wageningen 'Food Valley'.

Martijn Leisink, lijsttrekker van D66, heeft ter plekke een motie geschreven, waarin deze uitspraak werd vastgelegd. Deze is direct ondertekend door de vertegenwoordigers van de aanwezige partijen. Alleen de VVD was niet door een zittend Statenlid vertegenwoordigd, maar dit kandidaat-Statenlid verklaarde desgevraagd wel namens de VVD te spreken.

Daarmee is een meerderheid in Provinciale Staten ontstaan. D66 zal deze motie dan ook indienen op 28 februari als het Economisch Beleidsplan behandeld wordt. “In een verkiezingsdebat worden vaak dingen geroepen, die later genuanceerd, verwrongen of ronduit tegengesproken worden.� aldus Martijn Leisink. “Door dit soort uitspraken direct op schrift te stellen, maak je dat soort debatten wat minder gratuit.�

D66 heeft onderzoek naar duurzame energie prominent in haar verkiezingsprogramma staan en is vanzelfsprekend erg gelukkig met dit binnengehaalde punt. Dat is winst voor Gelderland in zijn algemeenheid en voor Arnhem in het bijzonder.
Provincie:
Tag(s):