maandag, 12. februari 2007 - 16:21

Arnhemmer vast na gewapend conflict

Arnhem

De Arnhemse politie heeft zondagochtend vroeg drie personen aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een gewapend conflict voor een horecazaak aan het Jansplein. Het gaat om twee mannen van 29 en 35 jaar en een 19-jarige vrouw, allen uit Arnhem. De twee jongste verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten, de 35-jarige zit nog vast.

Even na vier uur werd bij de politie gemeld dat er gevochten zou worden op het Jansplein. Daar aangekomen hoorden agenten van een horecaportier dat er onenigheid was geweest met enkele bezoekers. Daarbij zou op een gegeven moment door een van hen geschoten zijn. Bij dat voorval was niemand gewond geraakt.

Nadat de mogelijke identiteit van een van de verdachten bekend was geworden troffen agenten even later in de wijk Kronenburg een rijdende auto aan met drie personen. De drie inzittenden bleken de beide mannen en de vrouw te zijn. Bij de 35-jarige Arnhemmer werd een mes aangetroffen, een vuurwapen werd niet gevonden.

De man is in verzekering gesteld, de andere twee verdachten zijn na verhoor vrijgelaten en kon vooralsnog niets strafbaars verweten worden. De 35-jarige Arnhemmer, die achter het stuur had gezeten, bleek tevens onder invloed van alcohol.

Bij de man was een alcoholpromillage gemeten van 1,15 (ruim twee keer de norm). Aan de hand van getuigen probeert de politie te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld.
Provincie:
Tag(s):