vrijdag, 30. maart 2007 - 21:43

Arrestanten bij ontruiming kraakpanden

Amsterdam

Op donderdag 29 maart heeft de politie zes verdachten gearresteerd. Vijf arrestaties hadden plaats in de kraakpanden aan de Henrick de Keijzerstraat en de Rustenburgerstraat terwijl er ook een omstander werd gearresteerd.

De omstander werd gearresteerd voor het beledigen van een ME-er. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Bij de ontruimingen raakte niemand gewond.

Rond half drie nam de Mobiele Eenheid posities in rond de kraakpanden in de Henrick de Keijzerstraat en het Hendrick de Keijserplein. Vanuit twee panden werd de ME flink bekogeld met verfbommen. De waterwerper beëindigde dit met enkele flinke waterstralen waarna de brand-en traangaseenheid de panden betrad. Sommige panden bleken gebarricadeerd maar vormde voor de BRATRA geen belemmering.

In het pand aan de Rustenbugerstraat werd voordat de BRATRA naar binnen ging een sterke gaslucht geroken. De politie hield er rekening mee dat er in het kraakpand een gaskraan was geopend. Nadat de kraan was dichtgedraaid kon het pand probleemloos worden ontruimd. Na onderzoek blijkt een lekkage van een nog functionerende gasleiding de oorzaak van de gaslucht te zijn.

In totaal werden twaalf panden ingenomen. Rond acht uur beëindigde de politie de ontruimingsactie
Provincie:
Tag(s):