vrijdag, 20. april 2007 - 6:25

Arrestanten weer terug in cellengang politiebureau

Arnhem

De 21 arrestanten die woensdagmiddag bij een brandje in de cellengang van het politiebureau werden geëvacueerd, zijn donderdagochtend allemaal weer teruggekeerd in hun cel aan de Beekstaat in Arnhem. Bij de kleine brand, die ontstond bij persoonlijke bezittingen van een arrestant, kwam veel rook vrij.

Uit voorzorg werden de arrestanten in goed overleg met drie penitentiaire inrichtingen in de omgeving daar tijdelijk ondergebracht.

Donderdagochtend gaf de brandweer de cellengang weer vrij. Om 11.00 uur waren alle arrestanten weer terug in hun cel.

De bedrijfshulpverlening was op orde waardoor snel en adequaat is gereageerd. De politie is zeer tevreden over de samenwerking met de drie penitiaire inrichtingen die voortvarend meegewerkt hebben. Ook de samenwerking met de andere hulpverleningsinstanties verliep naar volle tevredenheid.

De brand is ontstaan bij persoonlijke bezittingen van een arrestant. Uit onderzoek is gebleken dat er geen brand is gesticht. Hoogst waarschijnlijk heeft een arrestant een niet goed uitgemaakte sigaret teruggestoken in een pakje. Dat is gaan smeulen en vervolgens ontstond er een brand waarbij meerdere spullen van de arrestant vlam hebben gevat. Onderzocht wordt hoe dit heeft kunnen gebeuren.
Provincie:
Tag(s):